Manchester United na slordige start simpel langs Newcastle, dubbelslag Martial

26-12-2019 20:19 Laatste update: 20:23
2

Manchester United heeft in eigen huis een simpele 4-1 overwinning geboekt op Newcastle United. De thuisploeg begon stroef en zag Newcastle op voorsprong komen via Matthew Longstaff, maar al voor rust draaide de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer de wedstrijd om. Na rust zorgde Anthony Martial met de 4-1 voor het slotakkoord.

United leek wat tijd nodig te hebben om op gang te komen op Old Trafford. De ploeg speelde zeer matig, zag Newcastle domineren en uiteindelijk ook op voorsprong komen. Matthew Longstaff kreeg de bal goed aangespeeld door Joelinton, nam aan en schoot onberispelijk raak achter een kansloze David de Gea. Het leek het teken voor United om écht te gaan voetballen. De ploeg hield de bal beter in bezit en Martial zorgde vlak na de 0-1 alweer voor de gelijkmaker. Hij schoot richting de korte hoek en Newcastle-keeper Martin Dúbravka liet zich verrassen.

Vervolgens ging het snel. Slordig balverlies van Newcastle zorgde ervoor dat Mason Greenwood de bal halverwege de vijandelijke helft over kon nemen. Hij maakte een aantal meters richting het Newcastle-doel en besloot het van afstand te proberen. Zijn harde schot vloog via de onderkant van de lat achter een verbouwereerde Dúbravka, een prachtig doelpunt van de jongeling.

Nog voor rust kwam de thuisploeg op 3-1. Het was Marcus Rashford die ook zijn doelpuntje meepikte: de aanvaller kon na een goede voorzet van Aaron Wan-Bissaka simpel binnenknikken. Na rust deed United het verder rustig aan. Martial pikte zijn tweede doelpunt van de avond mee, door volledig vrijstaand achter de laatste linie van Newcastle op te duiken. Ook in oog met Dúbravka maakte de Fransman geen fout: hij tikte de bal simpel langs de keeper voor de 4-1.

Het laatste halfuur speelde United de wedstrijd simpel uit en werden er nog maar weinig krachten verspeeld. Newcastle kwam nog wat beter in de wedstrijd, maar écht gevaarlijk werd de uitploeg niet meer.