Lof voor 'exceptionele' Alexander-Arnold: 'Wij zoeken geen andere back, haha'

Lof voor 'exceptionele' Alexander-Arnold: 'Wij zoeken geen andere back, haha'

27-12-2019 08:55
24

Liverpool blies Leicester City omver in de Premier League-topper op tweede kerstdag, maar Virgil van Dijk wil nog niets horen over de titel. De Nederlandse verdediger stelt dat The Reds het wedstrijd per wedstrijd moeten 'pakken'.

"2019 is een uitstekend jaar geweest, met Liverpool en Oranje. Hopelijk wordt 2020 nog beter", vertelt Van Dijk na de eclatante 0-4 zege van Liverpool tegen FOX Sports. De voorsprong van de ongeslagen koploper bedraagt nu al dertien punten. "Vorig seizoen verloren we één wedstrijd, maar werden we geen kampioen…", trekt de Oranje-aanvoerder aan de handrem. Hij baarde na het duel overigens opzien door de groundsman van Leicester te helpen:

Manager Jürgen Klopp sluit zich bij de woorden van Van Dijk aan. "We spelen de komende periode tegen Wolverhampton Wanderers, Sheffield United, Everton, Tottenham Hotspur en Manchester United. Klinkt dat alsof er iets is beslist? Volgens mij niet", stelt de Duitser. "We hebben de Champions League, de Europese Super Cup en het WK voor clubs gewonnen. Daar willen we het later in ons leven over hebben, nu moeten we eerst nog wat prijzen gaan winnen."

Alexander-Arnold
Klopp genoot tegen Leicester van het optreden van Trent Alexander-Arnold. De rechtsback was met twee assists en een doelpunt de absolute uitblinker in de topper. "Of Trent de beste rechtsback ter wereld is? Geen idee, wij zijn in ieder geval niet op zoek naar een andere rechtsback, haha. Trent speelde fantastisch, hij was heel beslissend. Ik weet niet of er nog betere rechtsbacks bestaan, want ik kijk alleen naar wedstrijden van Liverpool."

Ook Leicester City-manager Brendan Rodgers steekt zijn bewondering voor Alexander-Arnold niet onder stoelen of banken. Hij liet de Engels international ooit debuteren bij Liverpool. "Ik zie een middenvelder die als rechtsback speelt. Zijn passing is exceptioneel. Trent is een absolute topspeler en is zonder enige twijfel de beste rechtsback van Engeland."