Van FC Lienden en vakkenvullen naar de woestijn: 'Kan nu voor mijn familie zorgen'

Van FC Lienden en vakkenvullen naar de woestijn: 'Kan nu voor mijn familie zorgen'

27-12-2019 10:36
48

Youssef El Jebli vertelt openhartig over zijn lucratieve leven in Saoedi-Arabië. De oud-speler van De Graafschap brengt voor het eerst in zijn carrière de feestdagen door in de woestijn. 

El Jebli speelde in 2015 nog als amateurvoetballer voor FC Lienden. Daarnaast had hij een bijbaantje als vakkenvuller. Inmiddels is hij actief voor Al-Faisaly uit Saoedi-Arabië en leeft hij als een prins in de islamitische oliestaat. "Alles is perfect geregeld. Ik hoef maar op een knop te drukken en ze komen mijn verblijf schoonmaken. Ik kan ook eten laten brengen. Roomservice, mooi toch? Pasta, rijst, ze hebben van alles", vertelt hij vanuit zijn luxe viersterrenhotel tegen De Gelderlander.

Ondanks alle morele bezwaren tegen het voetballen in Saoedi-Arabië, ziet hij veranderingen en modernisering in het land. "De leefregels worden minder streng. Vrouwen rijden hier nu bijvoorbeeld ook auto. In de hoofdstad heb je winkelcentra, bioscopen. Laatst was er een festival. Het land wordt steeds vrijer en moderner. De nieuwe prins laat meer toe, ook om meer toeristen te trekken."

De oud-speler van De Graafschap licht zijn keuze voor het geld toe. "Geld is niet alles, maar het maakt je leven wel makkelijker. Ik kan nu ook voor mijn familie zorgen. Ik ben iemand die altijd anderen wil helpen." Toch mist hij zijn familie en vrienden regelmatig. "Gelukkig kan ik met ze skypen. In het nieuwe jaar komen mijn broer en zus ook over. Het is fijn af en toe even Nederlands te kunnen spreken. Daarom was ik ook blij dat Pol van Boekel laatst een wedstrijd van ons floot. Bjorn Kuipers was de VAR. Na afloop heb ik even met ze staan bijkletsen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie