Schreuder negeert landgenoot structureel: 'Heb liever een linkspoot op links'

Schreuder negeert landgenoot structureel: 'Heb liever een linkspoot op links'

27-12-2019 11:21 Laatste update: 12:33
25

De carrière van Joshua Brenet in de Bundesliga loopt momenteel op een dood spoor. De oud-speler van PSV komt onder landgenoot Alfred Schreuder amper aan de bak voor TSG Hoffenheim.

Brenet kon onder Julian Nagelsmann nog regelmatig rekenen op speelminuten in Duitsland, hij speelde 14 wedstrijden onder de oefenmeester. Een half jaar later is er nog altijd niks veranderd aan dat saldo. Schreuder gunde zijn landgenoot nog geen enkele speelminuut in de Bundesliga. Daarnaast zat hij slechts zeven keer op de bank. De oud-PSV'er mocht wel minuten maken in de DFB Pokal, maar daar leverde hij ook niet voldoende.

Schreuder heeft zo zijn redenen voor het constante negeren van zijn landgenoot, die voor 3,5 miljoen euro uit Eindhoven werd opgepikt. "Ik heb liever een linkspoot op links", licht Schreuder toe tegenover Kicker. De kwaliteit van de concurrentie is niet de enige reden. "Het probleem is dat Pavel Kaderabek erg goed is. Hij speelt bijna altijd. Ik zie geen reden om dat te veranderen." Brenet lijkt door het gebrek aan speeltijd het beste uit te moeten kijken naar een nieuwe club, een vertrek op huurbasis is een realistische optie.