Kritische Dumfries kijkt uit naar 2020: 'Geen lekkere manier om kerst in te gaan'

Kritische Dumfries kijkt uit naar 2020: 'Geen lekkere manier om kerst in te gaan'

27-12-2019 11:58 Laatste update: 12:20
120

Voor Denzel Dumfries komt er een einde aan een turbulent en bewogen jaar. De rechtsback van PSV spreekt van 'een jaar van leren en tegenslag', en geeft aan veel geleerd te hebben van 2019.

Dumfries kende in 2018 vele successen in een jaar waarin hij zich snel ontwikkelde. De rechtsback voorspelde al dat 2019 anders zou zijn. "Ik wist dat 2019 lastiger zou worden, een jaar van leren en tegenslag", zegt Dumfries tegen Voetbal International.

"Als je het op een rijtje gezet: we zijn niet kampioen geworden, ik heb voor het eerst serieuze kritiek gekregen, de afgelopen weken bij PSV. Voor mij is 2019 een jaar waarin ik mijn rugzak gevuld heb, ontzettend veel leerzame momenten heb beleefd. De crisis doet iedereen met een PSV-hart vreselijk veel pijn, maar hoeveel je in zo’n fase leert, is onbeschrijfelijk."

De kersverse aanvoerder van de Eindhovenaren blikt terug op het recente ontslag van Mark van Bommel. "De trainer belde me maandagochtend, dat hij een gesprek had met de directie. Dan weet je wel hoe laat het is. Je schrikt en je denkt alleen maar 'klote'. We zijn allebei ook supporter. We wilden zo graag dat het goed zou gaan met PSV, het is alleen niet gelukt. Dan raakt het je wel, als dit de consequentie is. Het is geen lekkere manier om zo de kerst in te gaan."