Einde tijdperk Silva wordt intern opgevangen: 'Prioriteiten op andere posities'

Einde tijdperk Silva wordt intern opgevangen: 'Prioriteiten op andere posities'

Gepubliceerd: vrijdag 27 december 2019 om 12:27vr 27-12-2019 om 12:27

Pep Guardiola is niet van plan om een opvolger van buitenaf aan te trekken om het gat van David Silva op te vullen. De Spanjaard keert komende zomer na tien jaar de rug toe naar Manchester City.

David Silva streek in 2010 neer in Engeland en was sindsdien niet meer weg te denken uit het sterrenensemble van het blauwe gedeelte van Manchester. De technicus heeft aangegeven om na tien jaar terug te keren naar Spanje. Guardiola wil vooralsnog dat verlies graag intern opvangen. "Bernardo Silva kan op zijn positie spelen, we hebben Phil Foden voor die positie en ook Ilkay Gündogan en Kevin De Bruyne kunnen daar uitstekend spelen, dus ik denk niet dat we iemand gaan halen voor de positie van Silva."

Daarmee verwijst de oefenmeester de roddels over spelers als Jadon Sancho, Philippe Coutinho en Isco naar het rijk der fabelen. Toch houdt Guardiola wél een slag om de arm. "Misschien verander ik uiteindelijk nog van mening, maar volgens mij liggen mijn prioriteiten op andere posities", doelt hij vermoedelijk op het gebrek aan kwaliteit in de achterste linie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws