VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: trainer

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: trainer

27-12-2019 16:00 Laatste update: 18:48
82

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal zoeken we de beste trainer.

Voor deze positie hebben we vijf trainers genomineerd waar jij op kunt stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. De trainer met het meeste aantal stemmen krijgt een plek in de sterren-XI van de eerste seizoenshelft van 2019/20. Dit zijn de genomineerden.

Erik ten Hag (Ajax)
Dat Ten Hag is genomineerd mag geen verrassing zijn. Hij wist Ajax voor het tweede seizoen op rij naar de Champions League te loodsen en dwong daar met zijn ploeg opnieuw veel respect af. Helaas bleef het dit seizoen bij de groepsfase. Met 44 punten uit achttien wedstrijden staat Ajax halverwege bovenaan in de Eredivisie. De sfeer binnen de selectie is goed en dat is een compliment voor Ten Hag, die afgelopen zomer toch weer te maken kreeg met veel kritiek van buitenaf.



Arne Slot (AZ)
Halverwege het seizoen staat AZ tweede in de Eredivisie en beseft man in Alkmaar dat de landstitel haalbaar is. Een bijzonder knappe prestatie voor de ploeg van Slot, die het stokje overnam van John van den Brom en veel indruk maakt in Alkmaar. Er worden weinig punten verloren en AZ wist alle topwedstrijden te winnen. Feyenoord en PSV werden in eigen stadion op de knieën gedwongen en er werd zelfs gewonnen van koploper Ajax. Het is niet voor niets dat Slot nu al genoemd wordt als mogelijke opvolger van Ten Hag bij Ajax.



Dick Advocaat (Feyenoord)
Puinruimen: daar is Advocaat goed in. Feyenoord was na de 4-0 nederlaag tegen Ajax in Amsterdam en het daaropvolgende vertrek van Jaap Stam op sterven na dood, maar de 72-jarige wonderdokter reanimeerde de spelers en kantelde de situatie. Het resultaat: betere prestaties, blije gezichten in De Kuip en sinds 3 november ongeslagen in de competitie. Dankzij Advocaat leeft Feyenoord weer en doen de Rotterdammers weer helemaal mee om de bovenste plekken.



Adrie Koster (Willem ll)
Geen supporter had op voorhand durven dromen dat Willem ll in de winterstop op de vierde plaats zou staan. Koster en Willem ll lijkt a match made in heaven. Hij laat zijn ploeg aantrekkelijk spelen en houdt zijn spelers met de voeten op de grond, zelfs wanneer er van PSV en Ajax wordt gewonnen. Koster kan na de sensationele 0-2 overwinning in Amsterdam voorlopig weinig verkeerd doen bij de achterban. Het zonnetje schijnt in Tilburg en daar verdient de 65-jarige nuchtere Zeeuw alle credits voor.



Johnny Jansen (Heerenveen)
Met Michel Vlap, Sam Lammers en Kik Pierie je uitblinkers verliezen en in de winterstop toch twee plaatsen hoger staan en acht punten meer hebben dan vorig jaar: hats off voor Jansen. En dat in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer. De goedlachse trainer (44) uit Noordwolde heeft de zaken uitstekend voor elkaar in Friesland. Zijn aflopende contract werd deze week met twee seizoenen verlengd, een teken dat de club hem maar wat graag aan boord houdt.

Wie vind jij de beste trainer van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

Stem hier voor:
De beste keeper
De beste rechtsback
De beste centrale verdediger
De beste linksback
De beste controleur
De beste aanvallende middenvelder
De beste rechtsbuiten
De beste linksbuiten
De beste spits