Update: Schöne krijgt met derde trainer in halfjaar tijd te maken bij Genoa

Update: Schöne krijgt met derde trainer in halfjaar tijd te maken bij Genoa

28-12-2019 15:39 Laatste update: 22:25
28

Lasse Schöne krijgt mogelijk snel een nieuwe trainer bij Genoa. Het bestuur van de Noord-Italiaanse club zou contact hebben gelegd met Davide Nicola, meldt Republicca

Volgens Gianluca di Marzio starten de onderhandelingen op vrijdagavond. Mogelijk heeft de komst van een nieuwe trainer effect op de toekomst van Schöne in Genoa. Bij de huidige coach Thiago Motta lijkt de oud-Ajacied uit de gratie te zijn gevallen. Een vertrek lonkt daardoor, maar de komst van een nieuwe sterke man kan daar weer verandering in brengen.

Motta staat onder druk bij Genoa vanwege het feit dat de club als hekkensluiter van de Serie A het nieuwe jaar ingaat. Davide Nicola, zijn mogelijke opvolger, speelde als speler tussen 1992 en 2001 voor Genoa en was als trainer voor het laatst actief bij Udinese. Ook Davide Ballardini is benaderd door Genoa, maar hij heeft bedankt voor de uitdaging om de club in de Serie A te houden.

Ondertussen blijft de toekomst van Schöne bij Genoa onzeker. Door zijn situatie bij de Italiaanse clubs hopen Ajax-fans op een terugkeer van de middenvelder naar Amsterdam. Op Eerste Kerstdag was de hashtag #LASSECOMEHOME trending op Twitter.

Update: Het duurt nog even voor Genoa de komst van Davide Nicola bekend kan maken. De hekkensluiter van de Serie A moet eerst nog een akkoord bereiken met Thiago Motta over een vertrekregeling, meldt Tuttomercatoweb. Beide partijen onderhandelen, maar er zit nog geen schot in de zaak. 

Update: Thiago Motta is definitief vertrokken als trainer van Genoa. De Braziliaanse oud-speler van onder meer FC Barcelona krijgt de rekening gepresenteerd voor een dramatische reeks. Motta nam eind oktober nog het stokje over van Aurelio Andreazzoli, maar hij kreeg Genoa niet aan de praat. Onder zijn leiding won de ploeg van middenvelder Lasse Schöne slechts twee keer in tien duels. Met slechts elf punten is Genoa hekkensluiter in de Serie A.

Genoa heeft Davide Nicola tot het einde van het seizoen gepresenteerd als opvolger. De oud-speler van de club was eerder werkzaam voor Lumezzane, Livorno, Bari, Crotone en Udinese. Of zijn komst gevolgen heeft voor Schöne, is afwachten. De Deense oud-Ajacied was de laatste weken onder Motta bankzitter.