Geen Boca maar Feyenoord: 'Hij heeft nog maar zes maanden in Nederland'

Geen Boca maar Feyenoord: 'Hij heeft nog maar zes maanden in Nederland'

27-12-2019 15:31
59

Renato Tapia heeft geen aanbod gekregen van Boca Juniors en wil gewoon tot de zomer bij Feyenoord blijven. Dat zegt het makelaarskantoor dat de belangen van de middenvelder behartigt in gesprek met het Peruaanse Diario Exitosa.

In Zuid-Amerika deden de afgelopen dagen geruchten de ronde over een transfer van Tapia naar de Argentijnse topclub Boca Juniors. "We weten niet waar die informatie vandaan komt", zegt een medewerker van AGREF, het bedrijf dat Tapia begeleidt. "Renato heeft nog maar zes maanden in Nederland om een vaste basisspeler te worden en wil die kans niet mislopen." De Peruaan is in het bezit van een aflopend contract bij Feyenoord en kan komende zomer dus transfervrij De Kuip uit wandelen.

Het verhaal over Boca en Tapia werd de wereld in geholpen door de Argentijnse krant Olé. Volgens het medium had de nieuwe vice-president Juan Román Riquelme al een lijntje uitgegooid naar het kamp van de middenvelder voor een transfer deze winterperiode. Zover is het volgens het kamp van de speler echter nog niet. Tapia speelde dit seizoen dertien Eredivisie-wedstrijden voor Feyenoord, waarvan zeven als basisspeler.