'Ajax-spijbelaar': 'Altijd al in de Verenigde Staten of Australië willen spelen'

'Ajax-spijbelaar': 'Altijd al in de Verenigde Staten of Australië willen spelen'

27-12-2019 16:25
20

Jordie van der Laan vergaarde in 2019 landelijke bekendheid als 'Ajax-spijbelaar' en droomt nu van een avontuur in het buitenland. De 26-jarige spits van Kozakken Boys kende een eerste seizoenshelft vol blessureleed en hoopt op meer succes in 2020.

In dienst van Telstar begonnen de fysieke problemen van Van der Laan, die in het nieuws kwam vanwege een bezoek aan de wedstrijd Tottenham Hotspur – Ajax. Hij meldde zich ziek bij Telstar om de Champions League-kraker in Londen bij te kunnen wonen, waarna De Witte Leeuwen hem wegstuurden.

Na dat incident kwam Van der Laan terecht bij Kozakken Boys, waar hij ook met blessures kampt. Hoewel hij nog steeds niet helemaal fit is, droomt hij van een buitenlands avontuur. "Waar? Ik moet realistisch blijven. Ik zal niet zomaar op het tweede niveau van Engeland terechtkunnen, maar ik heb altijd al in de Verenigde Staten of Australië willen voetballen", aldus de spits op de website van de Tweede Divisie.

Afgelopen zomer had Van der Laan al contacten in de VS, maar tot een transfer kwam het niet: het krijgen van een werkvergunning zou voor problemen zou zorgen. "Ik hoop het in de toekomst toch voor elkaar te krijgen. Ik hou van het aangaan van uitdagingen. Niet alleen sportief, maar ook buiten het veld. Ik ben een aantal keer op vakantie geweest naar de Verenigde Staten. De sportbeleving is heel anders dan in Nederland en dat trekt me onwijs aan", aldus de 26-jarige amateurvoetballer.