Schöne stuit op FIFA-regels: half uur tegen PSV lijkt transfer in de weg te staan

Schöne stuit op FIFA-regels: half uur tegen PSV lijkt transfer in de weg te staan

27-12-2019 16:58 Laatste update: 17:43
70

Lasse Schöne lijkt een transfer naar Napoli te kunnen vergeten. Volgens het Algemeen Dagblad wil Napoli de Deense oud-Ajacied overnemen van Genoa – in ruil voor oud-collega Amin Younes – maar stuiten de Napolitanen op de FIFA-regels.

Volgens de reglementen van de mondiale voetbalbond mogen spelers per seizoen voor maximaal twee voetbalclubs officiële wedstrijden spelen. Het halve uurtje dat Schöne eind juli meespeelde tegen PSV, in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, zou de Deen dus op kunnen breken. Dat de FIFA dispensatie verleent en alsnog groen licht geeft, lijkt onwaarschijnlijk. Een terugkeer bij Ajax is de enige optie voor Schöne, aldus het AD.

De 33-jarige Deen koos afgelopen zomer na zeven jaar Ajax voor een Serie A-avontuur, maar heeft het niet makkelijk in Genoa. De controleur bungelt met zijn team onder de degradatiestreep en zou volgens berichtgeving in Italië zelfs alweer mogen vertrekken. Dat nieuws sijpelde ook door in Amsterdam en omstreken: #LasseComeHome was trending topic op Twitter.