Positieve geluiden over BeNeLiga: 'Op weg naar mondiale competitie, die komt er'

Positieve geluiden over BeNeLiga: 'Op weg naar mondiale competitie, die komt er'

27-12-2019 19:22 Laatste update: 19:45
183

Club Brugge en voorzitter Bart Verhaeghe (foto) hebben de voorbije maanden stevig reclame gemaakt voor een BeNeLiga. In België lijkt het idee voor een gezamenlijke competitie meer te leven dan in Nederland, nu ook sportief directeur Luciano D'Onofrio van Antwerp zich sterk maakt voor een BeNeLiga.

In het verleden stak Antwerp nog stokken tussen de wielen van Club Brugge, maar nu krijgt Verhaeghe steun van de club. "Als onze topclubs in de toekomst nog iéts willen voorstellen internationaal, dan is een BeNeLiga een uitstekend idee", zegt sportief directeur Luciano D'Onofrio in gesprek met Het Laatste Nieuws.

"Alleen zo kunnen we op termijn ontsnappen aan de obscurité - de duisternis. Geloof me, we zijn op weg naar een mondiale competitie - die komt er over drie jaar, over vijf jaar, maar ze komt er. Zoals het nu is, zal België in het proces daarnaartoe geen woord te zeggen hebben. Bart (Verhaeghe, red.) mag wat mij betreft nóg meer in de diepte gaan om de twijfelaars en de ongelovigen aan te tonen hoe noodzakelijk een BeNeLiga is."

Overtuigingskracht
Een BeNeLiga kan meer geld opleveren, maar ook betere spelers. "En dan is er nóg iets... Hier moeten clubs als Waregem, Kortrijk, Mechelen eens over nadenken: een speler die nu - met alle respect - niet wil komen naar Waregem of Mechelen, zal dat misschien wél willen als hij het vooruitzicht heeft om te kunnen spelen niet alleen tegen Brugge, Anderlecht, Standard, Gent, Antwerp, maar ook tegen Ajax, Feyenoord, PSV. Een BeNeLiga is noodzakelijk en ik steun het volledig", besluit D'Onofrio.