'Meissner miste en ik dacht: what the f*ck, heb ik er voor niets drie gestopt?'

'Meissner miste en ik dacht: what the f*ck, heb ik er voor niets drie gestopt?'

27-12-2019 20:21
14

Timon Wellenreuther veroverde op donderdag 28 februari definitief de harten van alle Willem II-fans. De Duitse goalie stopte drie van de vijf strafschoppen tijdens de halve bekerfinale tegen AZ en gidste De Tricolores naar De Kuip.

Teun Koopmeiners, Guus Til én Ricardo van Rhijn stuitten op Wellenreuther. In Tilburg was het – zoals men dat in Duitsland noemt – 'Fritz Walter-Wetter': door de onophoudelijke regenbuien was het veld bijzonder lastig bespeelbaar, tot grote vreugde van de doelman. "Het was een voordeel voor de keepers dat het veld vrij diep was geworden. De spelers hadden veel minder grip op het veld", vertelt hij in een terugblik van FOX Sports.

Nadat slechts één van de eerste vijf strafschoppen werd benut, schoot ook landgenoot Thomas Meissner naast. "Na die derde dacht ik dat we er wel waren. Maar toen kwam Meissner", lacht de sluitpost. "Hij schoot naast en ik dacht: what the f*ck, heb ik drie penalty's voor niets gestopt?" De twee Duitsers hadden vooraf nog over strafschoppen gesproken. "Ik zei dat hij een hele goede penalty heeft, hij zei: ja, het is zo makkelijk om te scoren. Na de strafschoppenserie zei ik: ja, heel makkelijk voor je. Dank je wel..."

Na afloop werd het veld bestormd door uitzinnige fans, die Wellenreuther op de schouders hesen. "Normaal laat ik mijn emoties niet zo snel zien. Maar toen kwam iedereen op me af rennen. Ik heb heel erg van dat moment genoten."