'Oneerlijke vergelijking' tussen vader en zoon Van Hooijdonk: 'Sydney ligt voor'

'Oneerlijke vergelijking' tussen vader en zoon Van Hooijdonk: 'Sydney ligt voor'

27-12-2019 23:24
14

Pierre van Hooijdonk beëindigde in 2007 zijn rijke carrière en volgt nu de eerste stappen van zijn zoon Sydney in het betaald voetbal. De loopbaan van de negentienjarige NAC Breda-spits verloopt vooralsnog met vallen en opstaan en dat verbaast Van Hooijdonk senior niets.

Zoonlief maakte pas op zijn zestiende de overstap van Beek Vooruit naar NAC: dit seizoen is hij publiekslieveling, maar geen onomstreden basisspeler in het eerste elftal. Van Hooijdonk senior coachte zijn zoon in de jeugd van Beek Vooruit en betitelt hem als een speler bij wie het 'moeilijker te doorgronden is hoeveel rek erin zit.' "Voor zowel Sydney als mij geldt dat we geen mooie, sierlijke spelers zijn en daar moeten wij altijd tegen vechten", vertelt hij aan De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Dat Van Hooijdonk junior op dezelfde positie als zijn vader speelt, helpt ook niet mee. "Als Sydney linksback zou zijn, dan was het anders. Nu past het plaatje perfect voor de mensen. Ik snap dat ergens wel." De vergelijking tussen de twee wil nogal eens mank gaan, vindt de Studio Voetbal-analist. "Wat je wel hebt is dat mensen vaak de vergelijking maken tussen de Pierre van Hooijdonk die ze kennen van Feyenoord, toen ik 31 was, en de negentienjarige Sydney nu. Dat is geen eerlijke vergelijking."

De 46-voudig Oranje-international vindt zelfs dat zijn zoon verder is dan toen hij zelf negentien was en nog moest debuteren bij RBC Roosendaal. "Sydney is bijvoorbeeld veel sterker dan ik op die leeftijd, want in onze tijd zaten alleen bodybuilders in het krachthonk en zag je daar geen voetballers. Maar ook qua traptechniek ligt hij voor op mij." Senior kon bovendien in alle rust aan zijn doorbraak werken, terwijl de NAC-spits moet presteren. "Niet de gemakkelijkste club voor een jonge speler. NAC moet promoveren en als je wat minder speelt staat er weer een ander."