Malen blikt terug op Oranje-debuut tegen Duitsland: 'De weg kwijt na wedstrijd'

Malen blikt terug op Oranje-debuut tegen Duitsland: 'De weg kwijt na wedstrijd'

28-12-2019 07:23
16

Donyell Malen kon vlak na zijn debuut bij Oranje in de wedstrijd tegen Duitsland (2-4), waarin hij als invaller binnen de lijnen kwam en de belangrijke 2-3 maakte, maar nauwelijks beseffen wat er vlak daarvoor was gebeurd. Het was een emotioneel moment voor de PSV-aanvaller. 

"Ik was eerlijk gezegd even de weg kwijt na de wedstrijd", begint Malen zijn verhaal tegen het Algemeen Dagblad. "Ik kon alleen maar denken: wat is hier nou gebeurd? Is het echt gebeurd? Het voelde onwerkelijk allemaal."

Het was voor de spits niet duidelijk of hij in mocht vallen tegen Duitsland, maar hij had wel een gevoel dat het zou kunnen gebeuren. "Ik wist vooraf niet officieel dat ik zou gaan invallen. Maar het kon wel gebeuren, dat gevoel had ik sterk. Gek hè, soms heb je dat. Ik was er ook écht klaar voor om in te vallen, om iets bij te dragen. Zo bekeek ik de eerste helft vanaf de bank."

Na zijn doelpunt probeerde hij contact te zoeken met zijn familie op de tribune in het Volksparkstadion, de thuishaven van Hamburger SV. "Ik had ze tijdens de warming-up gezien, wist waar ze zaten. Nu zag ik mijn familie op de banken staan, huilend. Dat was wel even een momentje, ja. Ze wisten eerst niet zeker of ze zouden komen kijken. Het is toch een eind rijden vanuit de kop van Noord-Holland", sluit Malen af.