Knoester na Feyenoord-incident op plek in Almelo: 'Europees voetbal zou mooi zijn'

Knoester na Feyenoord-incident op plek in Almelo: 'Europees voetbal zou mooi zijn'

Gepubliceerd: zaterdag 28 december 2019 om 07:47za 28-12-2019 om 07:47

Mats Knoester kent dit seizoen zijn definitieve doorbraak in de Eredivisie. De verdediger van Heracles Almelo is niet meer weg te denken uit de basisopstelling van trainer Frank Wormuth en hoopt op Europees voetbal.

Knoester besloot bij Feyenoord te vertrekken na een incident met Crysencio Summerville. Diens broer zocht Knoester destijds op in de kleedkamer bij Jong Feyenoord. "Over dat conflict wil ik het sowieso niet meer hebben", vertelt de verdediger in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik wilde weg en zag al een tijdje geen toekomstperspectief meer. De laatste twee jaar in Rotterdam waren gewoon niet leuk. Ik had een lange blessure en toen kwam dat incident. Ik kreeg van alles over me heen."

Heracles kreeg lucht van de situatie en besloot meteen actie te ondernemen. Zo was de club aanwezig bij een oefenwedstrijd in Engeland. "Ik had daar een oefenwedstrijd met Jong Feyenoord en daar zaten mensen van Heracles langs de kant. Ze hebben echt moeite voor mij gedaan. Dat gaf een goed gevoel en daarnaast is Heracles een club die erom bekend staat jonge spelers de kans te willen geven."

Europa
Knoester wil met zijn nieuwe club Europa in en hoopt dat dit seizoen te kunnen bewerkstellingen. "Ik ben zeker tevreden en kan met warme gevoelens op het afgelopen jaar terugkijken. Ik wilde dit seizoen heel graag basisspeler worden. Dat is gelukt. Het doel voor komend jaar is om deze natuurlijk te behouden en met Heracles vol te gaan voor de zevende plek. Europees voetbal, dat zou echt heel mooi zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws