'Ajax stelt duidelijke voorwaarden aan nieuwe verhuurperiode van Orejuela'

'Ajax stelt duidelijke voorwaarden aan nieuwe verhuurperiode van Orejuela'

28-12-2019 10:47
68

Een transfer van Luis Orejuela heeft nogal wat voeten in de aarde. De rechtsback van Ajax is tot 31 december verhuurd aan het Braziliaanse Cruzeiro, dat de Colombiaan definitief over wil nemen, maar over de voorwaarden worden beide clubs het niet eens.

Cruzeiro kan Orejuela voor 1,3 miljoen euro overkopen van Ajax, maar heeft vanwege de degradatie naar de Serie B moeite om dat bedrag op tafel te leggen, meldt UOL Esporte. Ajax is bereid om Orejuela opnieuw te verhuren, mits de club de garantie heeft dat het afgesproken bedrag betaald wordt en zijn volledige salaris wordt overgenomen. Orejuela schijnt bij Ajax rond de 400.000 euro per jaar te verdienen.

Wedden

Meer odds

Cruzeiro wil dus zakendoen met Ajax, maar het is ook mogelijk dat Orejuela gestald wordt bij een andere club. Santos en Flamengo zijn ook in hem geïnteresseerd en volgen de situatie op de achtergrond. Ajax zou met Flamengo al akkoord zijn, maar dat werd door Braziliaanse media later weer tegengesproken. 

Orejuela ligt bij Ajax nog tot 2022 vast. Hij werd voor 4,5 miljoen euro overgenomen van Deportivo Cali, maar mislukte in Amsterdam.