Tottenham ontsnapt aan curieuze nederlaag bij Norwich dankzij Eriksen en Kane

28-12-2019 20:26 Laatste update: 20:33
14

Tottenham Hotspur is zaterdagavond ontsnapt aan een nederlaag op bezoek bij hekkensluiter Norwich City. De ploeg van coach José Mourinho liep wel averij op in het duel dat zich liet kenmerken door een aantal curieuze momenten: 2-2.

Norwich City - Tottenham Hotspur 2-2
Beide teams kregen kansen in de openingsfase. Zo voorkwam Tim Krul dat Harry Kane de score kon openen voor Spurs. Aan de andere kant was het niet veel later wel raak. Mario Vrancic profiteerde van een grote fout van Juan Foyth: 1-0. Het leek zelfs nog erger te worden voor de ploeg van Mourinho. Teemu Pukki schoot raak. De Finse goalgetter werd echter teruggefloten door de VAR, omdat hij een millimeter buitenspel stond.

De verontwaardigde thuisploeg zocht daardoor niet met een 2-0, maar een 1-0 voorsprong de kleedkamers op. Met Davinson Sánchez en Lucas Moura als vervangers van Jan Vertonghen en Foyth ging Spurs na rust opzoek naar de gelijkmaker. Dele Alli was dichtbij na een een dieptepass van Christian Eriksen, maar Christoph Zimmermann greep op het laatste moment heldhaftig in.

Vervolgens beklaagde ook Tottenham zich over de arbitrage. Norwich-verdediger Jamal Lewis maakt hands, terwijl Harry Kane door leek te breken. Lewis kwam ervan af met een gele kaart. Uit de daaropvolgende vrije trap schoot Eriksen wel op schitterende wijze de gelijkmaker binnen. Lang konden de Londenaren daar echter niet van genieten. Zes minuten later ging Pukki ervandoor. Het zorgde voor onrust bij Alderweireld en Aurier, die de bal knullig in eigen doel werkte.

Uiteindelijk kwam Tottenham nog wel met een punt weg op Carrow Road. Kane ging over het been van Zimmermann en passeerde Krul vanaf de penaltystip: 2-2. Tottenham komt daardoor op dertig punten, goed voor de vijfde plaats. Norwich schiet niet veel op met de remise en blijft laatste.

West Ham United - Leicester City 1-2
Leicester City heeft zich nog geen 48 uur na de afstraffing tegen Liverpool herpakt met een zege bij West Ham United. De ploeg van manager Brendan Rodgers trok met 1-2 aan het langste eind. Ten opzichte van het treffen met The Reds trad Leicester met liefst negen nieuwe spelers aan: alleen keeper Kasper Schmeichel en Jonny Evans bleven staan. Topscorer Jamie Vardy ontbrak zelfs helemaal, aangezien hij net vader is geworden.

The Foxes misten daarmee hun vaste penaltynemer. Demarai Gray bleek daar minder kaas van te hebben gegeten, want Lukasz Fabianski redde zijn inzet vanaf elf meter. De Poolse sluitpost herstelde daarmee zijn fout, nadat hij een overtreding had gemaakt op Kelechi Iheanacho. Laatstgenoemde brak zes minuten voor de pauze alsnog de ban door raak te koppen.

Leicester gaf ondanks de vele wijzigingen nauwelijks kansen weg, maar kreeg kort voor rust wel de 1-1 om de oren. Pablo Fornals was de doelpuntenmaker. In de tweede helft stelde de verrassende nummer twee van Engeland alsnog de drie punten veilig. Gray was het eindstation van een snelle counter.