'Salzburg ziet derde lid van succesvolle voorhoede naar Premier League vertrekken'

'Salzburg ziet derde lid van succesvolle voorhoede naar Premier League vertrekken'

Gepubliceerd: zaterdag 28 december 2019 om 22:04za 28-12-2019 om 22:04

Red Bull Salzburg lijkt de prijs te betalen voor het eigen succes. De Oostenrijkers raken Takumi Minamino al kwijt aan Liverpool, terwijl Erling Haaland in beeld is bij zo'n beetje de gehele Europese top. Nu staat ook Hwang Hee-Chan aan de vooravond van een transfer.

Volgens onder meer de Hamburger Morgenpost maakt de 23-jarige Zuid-Koreaan in januari de overstap naar Wolverhampton Wanderers. De Premier League-club is het met Salzburg eens geworden over een transfer ter waarde van ongeveer 26 miljoen euro. De gehele voorhoede van de Oostenrijkse kampioen lijkt daarmee ontmanteld te worden.

Hwang, die vorig seizoen nog een weinig succesvolle verhuurperiode bij Hamburger SV beleefde, is deze jaargang uitstekend op dreef. Hij scoorde al negen keer en gaf nog eens veertien assists in 22 optredens voor Salzburg, dat na de winterstop uitkomt in de Europa League.

Salzburg hield aan de transfer van Minamino slechts acht miljoen euro over vanwege een afkoopsom in zijn contract. Ook Haaland gaat door een transferclausule niet de hoofdprijs opleveren. De Noorse goalgetter is voor dertig miljoen op te halen. Naar verluidt is Juventus dicht bij zijn komst.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws