West Ham grijpt in na nederlaag tegen B-team Leicester: Pellegrini ontslagen

West Ham grijpt in na nederlaag tegen B-team Leicester: Pellegrini ontslagen

28-12-2019 22:08 Laatste update: 22:12
28

West Ham United heeft de Chileense manager Manuel Pellegrini ontslagen. De nederlaag tegen het B-team van Leicester City zaterdag was de druppel voor The Hammers, die slechts zeventiende staan in de Premier League.

West Ham investeerde afgelopen zomer nog voor ongeveer tachtig miljoen euro in de selectie. De Londense club wilde onder leiding van Pellegrini een serieuze aanval doen op de top-zes in Engeland. Daar kwam niets van terecht. West Ham boekte in zijn laatste twaalf competitieduels slechts één zege en ging liefst negen keer onderuit. De 1-2 nederlaag tegen Leicester kost de ervaren oefenmeester nu de kop.

"We zijn enorm teleurgesteld dat we deze beslissing moeten nemen. Manuel is een gentleman en het was geweldig om met iemand van zijn statuur samen te werken", zegt voorzitter David Sullivan op de clubsite. "We voelden ons echter genoodzaakt om een verandering teweeg te brengen, zodat de club weer in de buurt komt van de ambities. We moeten onze nieuwe manager daar zo veel mogelijk tijd voor geven."

De 66-jarige Pellegrini werkte eerder bij onder meer Manchester City, Real Madrid en Málaga. Naar verluidt is David Moyes een belangrijke kandidaat om het stokje over te nemen.