Monaco stuurt Jardim de laan uit en heeft meteen een onervaren opvolger paraat

Monaco stuurt Jardim de laan uit en heeft meteen een onervaren opvolger paraat

29-12-2019 07:20
7

Het bestuur van AS Monaco heeft het vertrouwen in trainer Leonardo Jardim opgezegd. De Monegaskische club houdt hem verantwoordelijk voor de matige resultaten en heeft Robert Moreno aangesteld als zijn vervanger.

Jardim was aan zijn tweede periode bezig bij de Monegasken, nadat hij na het ontslag van Thierry Henry in januari 2019 weer aangesteld werd. Zijn tweede periode bij de club bracht niet hetzelfde succes dat hij wist te behalen gedurende zijn eerste periode bij de club. De zevende plaats in de Ligue 1 na achttien gespeelde wedstrijden was niet goed genoeg voor het bestuur.

De zoektocht naar een opvolger heeft echter niet lang geduurd. Voormalig bondscoach van Spanje Moreno heeft zijn contract bij Monaco al ondertekend. De Spanjaard heeft een contract tot juni 2022 ondertekend in het vorstendom. Voor Moreno wordt het zijn eerste opdracht als hoofdcoach in dienst van een club.

De nog onervaren manager was wel al bondscoach van Spanje, nadat Luis Enrique tijdelijk afscheid nam vanwege de ziekte van zijn dochtertje. Nadat Enrique terugkeerde en weer als keuzeheer werd aangesteld wilde Moreno eigenlijk geen afstand meer doen van zijn functie als bondscoach, maar de Spaanse bond dwong hem en stuurde hem weg. Daarom heeft Moreno nu zijn handen vrij voor Monaco.