'West Ham wil oude bekende Moyes vlak voor cruciaal nieuwjaarsduel aanstellen'

'West Ham wil oude bekende Moyes vlak voor cruciaal nieuwjaarsduel aanstellen'

29-12-2019 10:11 Laatste update: 10:29
11

David Moyes keert naar alle waarschijnlijk terug bij West Ham United. De Schot was tijdens het seizoen 2017/2018 al eindverantwoordelijke bij The Hammers, na het ontslag van Slaven Bilic.

Manuel Pellegrini nam toen het stokje over van Moyes, maar de Chileen heeft de eindstreep niet gehaald: na de thuisnederlaag tegen Leicester City staat West Ham zeventiende in de Premier League, één punt boven de degradatiestreep. Pellegrini werd zaterdagavond ontslagen en de naam van Moyes zong al direct rond: volgens The Telegraph was hij samen met Tony Pulis de belangrijkste kandidaat.

Inmiddels is de shortlist geslonken naar één kandidaat: de oud-manager van onder meer Everton en Manchester United zal volgens Sky Sports snel aangesteld worden door West Ham. The Hammers hopen op eenzelfde scenario als in 2018, toen Moyes de club voor degradatie uit de Premier League wist te behoeden. Op nieuwjaarsdag wacht direct een cruciale wedstrijd: concurrent Bournemouth komt naar Londen om een voorsprong van één punt te verdedigen.