Kraay over 'bekrompen' beleid PSV: 'Miljoenen voor Bruma: je kunt toch kijken?'

Kraay over 'bekrompen' beleid PSV: 'Miljoenen voor Bruma: je kunt toch kijken?'

29-12-2019 12:17
167

Hans Kraay junior vindt PSV de meest teleurstellend presterende Nederlandse club van 2019. De FOX Sports-analist beseft dat het zomerse vertrek van Luuk de Jong en Hirving Lozano een grote aderlating is geweest, maar vindt het aankoopbeleid van de Eindhovenaren 'bekrompen'.

PSV trok de portemonnee voor Bruma, die overkwam van RB Leipzig. "Daar geef je dan miljoenen aan uit. Je kunt toch kijken?", vraagt hij zich hardop af in een terugblik van FOX Sports. "Lozano en De Jong koop je niet terug, maar je zult toch doelpunten terug moeten kopen. Bruma maakt nooit een goal!"

Collega Kenneth Perez is het met Kraay eens en had ook meer van PSV verwacht. "Vorig jaar hadden ze de titel voor het oprapen. Ze gingen naar Ajax toe met een heleboel punten voorsprong (bij winst had PSV uit kunnen lopen naar acht punten, red.)." De Eindhovenaren kwamen ook nog met een man meer te staan, maar verloren alsnog. De landstitel is ook dit seizoen uit zicht en ook in de Europa League kon PSV geen potten breken. "Ik had er veel meer van verwacht, dat ze een vuist konden maken in Europa. Maar ze gingen kansloos ten onder, teleurstellend."