Janssen: 'We hadden mogen verwachten dat Ajax in de Champions League zou blijven'

Janssen: 'We hadden mogen verwachten dat Ajax in de Champions League zou blijven'

29-12-2019 13:10
94

Theo Janssen (foto) en Pierre van Hooijdonk zijn het met elkaar eens: Hakim Ziyech was tijdens het voorbije half jaar de grote uitblinker van Ajax. De linkspoot was in alle competities goed voor acht doelpunten en 21 (!) assists in 28 wedstrijden.

Ziyech heeft hiermee het stokje van Dusan Tadic – vorig seizoen de MVP – overgenomen, stelt Van Hooijdonk. "Nu heeft Ziyech die rol", aldus Pi-Air in gesprek met de NOS. Studio Voetbal-collega Janssen is het hiermee eens: de Arnhemmer prijst Ziyech ook vanwege diens persoonlijkheid. "Als je ziet hoe hij met die jonge jongens bezig is, hoe blij hij is als ze scoren. Dan is het duidelijk."

De twee analisten zijn ook eensgezind als het gaat om de grootste tegenvaller tot dusver: Razvan Marin. De Roemeen werd voor ruim twaalf miljoen euro losgeweekt van Standard Luik, maar heeft zich nog niet in de Amsterdamse basis kunnen spelen. "Een jongen van wie ik denk: als ik Ryan Gravenberch of Jurgen Ekkelenkamp tegen ADO zie spelen, was Marin dan wel nodig geweest?", vindt Janssen. Van Hooijdonk is iets terughoudender. "Is het wel terecht om al te zeggen dat hij tegenvalt, als je als nieuweling gelijk moet meedraaien? Hetzelfde geldt voor Edson Álvarez."

Van Hooijdonk beloont de eerste seizoenshelft van Ajax met een 7,5: dat cijfer had hoger kunnen zijn, als Ajax had overwinterd in de Champions League. Janssen houdt het om vergelijkbare redenen bij een 7. "Met de begroting die ze hebben, hadden we mogen verwachten dat Ajax in de Champions League zou blijven."