Beckham-project in de steigers: oude FC Utrecht-bekende zestiende selectiespeler

Beckham-project in de steigers: oude FC Utrecht-bekende zestiende selectiespeler

Gepubliceerd: zondag 29 december 2019 om 13:58zo 29-12-2019 om 13:58

Inter Miami, het Major League Soccer-project van David Beckham, begint langzaam maar zeker vorm te krijgen. De club zal in 2020 debuteren op het hoogste Amerikaanse niveau en heeft tot nu toe zestien spelers vastgelegd: Juan Agudelo is de nieuwste versterking.

De 27-jarige spits werd in het voorjaar van 2014 door FC Utrecht gehuurd van Stoke City, keerde daarna terug naar zijn geboorteland en maakte naam bij New England Revolution. Na 36 goals in 169 wedstrijden maakt hij de overstap naar Miami, maakt de club van Bekckham via de officiële kanalen bekend.

Met Agudelo haalt de aanstaande MLS-debutant de nodige ervaring in huis. 'Hij heeft laten zien dat hij veel talent heeft en zal voor meer concurrentie in onze selectie zorgen', klinkt het. De 28-voudig Amerikaans international komt één speler tegen die ook een Eredivisie-verleden heeft: Lee Nguyen kwam in 2006 tot 37 Eredivisie- en Johan Cruijff Schaal-minuten.

Inter Miami staat ook op het punt om een nieuwe trainer te benoemen. Carlo Ancelotti en David Moyes werden gelinkt aan het project, maar volgens de Miami Herald wordt Diego Alonso na het weekend gepresenteerd. De 44-jarige Uruguayaan vertrok eind september bij Monterrey, de club van Vincent Janssen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws