Zware knieblessure tijdens Ajax - PSV: 'Moet ontzettend veel geduld hebben'

Zware knieblessure tijdens Ajax - PSV: 'Moet ontzettend veel geduld hebben'

29-12-2019 14:25 Laatste update: 14:39
44

Sam Lammers keerde afgelopen zomer terug bij PSV na een verhuurperiode bij sc Heerenveen, maar kwam dit seizoen nog niet in actie in de Eredivisie. De spits liep in het duel om de Johan Cruijff Schaal een zware knieblessure op, waarna de rest van 2019 enkel uit revalideren bestond.

PSV verloor tegen Ajax niet alleen de wedstrijd, maar dus ook Sam Lammers, die op de clubwebsite terugblikt op het moment dat hij geblesseerd raakte. "Ik kan me nog herinneren dat ik zei: ik moet door want we kunnen niet meer wisselen. De dokters zeiden dat ik er toch maar beter uit kon gaan. Gezondheid gaat op dat moment voor."

Lammers onderging een knieoperatie en wist vanaf dat moment dat hem een lange revalidatie te wachten stond. "Ik baalde dat ik er maanden uit zou liggen, maar het gaf ook rust om te weten waar je aan toe bent. Ik kon gaan werken aan een doel."

Door de blessure kwam er vroegtijdig een einde aan het kalenderjaar van Lammers, wiens geduld de afgelopen tijd flink op de proef werd gesteld. "De eerste zes weken mocht ik heel weinig doen. Dan moet je ontzettend veel geduld hebben. Je bent aan het herstellen, maar zo voelt het helemaal niet. Inmiddels kan ik steeds meer doen. Ik zie steeds meer vooruitgang en dat geeft extra kracht om door te werken."