Tadic geïnspireerd door Ajax: 'Ik heb er een foto van gemaakt, mooi'

Tadic geïnspireerd door Ajax: 'Ik heb er een foto van gemaakt, mooi'

29-12-2019 15:30
57

Dusan Tadic ziet zichzelf in de toekomst trainer worden. De aanvoerder van Ajax, die afgelopen zomer een uniek zevenjarig contract tekende in Amsterdam, vertelt dat aan Pro Shots Magazine.

"Voetbal is mijn passie. Ik houd ervan om erover te praten. Dat kan ik echt de hele dag doen. Over tactiek, over mentaliteit. Vandaar dat het me ook mooi lijkt om later trainer te worden", aldus Tadic, die tot medio 2023 tekende, waarna hij zich bij Ajax in ieder geval tot de zomer van 2026 gaat richten op zijn trainerscarrière.

De 31-jarige Serviër vindt voldoende inspiratie bij Ajax. "Op de kleedkamerdeuren op De Toekomst hangt een poster met elf punten waar een Ajax-speler aan moet voldoen, zoals respect hebben voor anderen, altijd willen winnen, plezier hebben en creativiteit. Ik heb er een foto van gemaakt, omdat ik het mooi vind."

"Die punten komen misschien ook van pas als ik zelf trainer ben, maar zover is het nog niet", benadrukt Tadic. "Ik voel me nog veel te fit om aan stoppen te denken. Dus richt ik me nu nog volop op mijn actieve carrière, op Ajax."