Haaland was al dagen in Dortmund: 'Ik wilde absoluut naar deze club'

Haaland was al dagen in Dortmund: 'Ik wilde absoluut naar deze club'

29-12-2019 16:13
17

Erling Braut Haaland is dolblij met zijn afgeronde transfer naar Borussia Dortmund. De laatste dagen was de Noorse tienersensatie al in Duitsland om een indruk te krijgen van zijn nieuwe club.

"Ik heb intensieve gesprekken gehad met de technische staf en het bestuur, vooral met algemeen directeur Hans-Joachim Watzke, sportief directeur Michael Zorc en trainer Lucien Favre", reageert Haaland op de Dortmund-site. "Vanaf het begin had ik het gevoel dat ik absoluut naar deze club wilde. Ik kan niet wachten om te spelen voor 80.000 toeschouwers."

Haaland brak dit seizoen door met 24 doelpunten en zeven assists in twintig wedstrijden. Hij stond ook in de concrete belangstelling van RB Leipzig, Juventus en Manchester United, maar Dortmund trok aan het langste eind. Bij BVB zijn ze daar maar wat blij mee.

"Ondanks vele aanbiedingen van absolute topclubs uit heel Europa, heeft Haaland voor Dortmund gekozen", zegt Watzke. Zorc komt superlatieven tekort voor de aanwinst. "Hij is ambitieus, atletisch, fysiek sterk, heeft torinstinct en is heel snel. Op negentienjarige leeftijd begint Erling aan een hopelijk geweldige carrière."

Volgens Duitse media is er een basisbedrag van twintig miljoen euro gemoeid met de transfer door een clausule in het Red Bull Salzburg-contract van Haaland. Het totaal kruipt echter richting de 100 miljoen door de acht miljoen aan tekengeld, het salaris van Haaland en de vijftien miljoen euro aan vergoedingen voor zaakwaarnemer Mino Raiola.