'Jackpot voor Raiola: Dortmund heeft megabedragen over voor komst Haaland'

'Jackpot voor Raiola: Dortmund heeft megabedragen over voor komst Haaland'

29-12-2019 17:25 Laatste update: 17:36
101

Erling Braut Haaland is officieel speler van Borussia Dortmund, zo maakte de Duitse topclub zondag bekend. BVB heeft de Noorse tienersensatie echter niet cadeau gekregen. Met de transfer zijn volgens buitenlandse media duizelingwekkende bedragen gemoeid.

Haaland stond - naast Dortmund - in de concrete belangstelling van Manchester United, RB Leipzig en Juventus, waardoor Haaland, zijn vader Alf-Inge en zaakwaarnemer Mino Raiola een goede onderhandelingspositie hadden. Dat werd ten volle benut, zo blijkt uit scoops van onder meer BILD, Kicker, Manchester Evening News en diverse Italiaanse media.

Dortmund betaalt officieel twintig miljoen euro voor Haaland aan Red Bull Salzburg. Dat bedrag is relatief laag, omdat in het contract van de negentienjarige spits een transferclausule was opgenomen. BVB moet echter een veelvoud van het transferbedrag aftikken. Naar verluidt kost de hele Haaland-operatie een slordige honderd miljoen euro.

Haaland krijgt een nettosalaris van zes miljoen per jaar, zo klinkt het. Vanaf het derde jaar wordt dat bedrag verhoogd naar acht miljoen netto. Dortmund betaalt daarnaast tien miljoen euro aan de vader van de Noor, oud-voetballer Alf-Inge Haaland, en nog eens vijftien miljoen euro aan zaakwaarnemer Mino Raiola voor diens bemiddeling.

Manchester United, Juventus en RB Leipzig zouden vanwege de hoge kosten hebben geaarzeld om Haaland over te nemen van Red Bull Salzburg. Volgens Manchester Evening News haakte United definitief af toen het kamp-Haaland bleef hameren op een ontsnappingsclausule en een percentage van een toekomstige transfersom.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie