NEC staat open voor overname: 'Waarom zouden we het dan niet doen?'

NEC staat open voor overname: 'Waarom zouden we het dan niet doen?'

Gepubliceerd: zondag 29 december 2019 om 19:10zo 29-12-2019 om 19:10

Algemeen directeur Wilco van Schaik sluit niet uit dat NEC in de toekomst wordt overgenomen. Er zijn zelfs al gesprekken gevoerd met geïnteresseerde partijen, maar die hebben tot niets geleid. De 45-jarige Russische zakenman Mikhail Ponomarev was een van de belangstellenden. 

"Deze man wilde lenen en kijken in deze club", laat Van Schaik weten in de Jarda Podcast van fansite ForzaNEC. "Hij had zeker de ambitie om in de toekomst meer te doen, maar daar hebben we geen afspraken over gemaakt. We wilden ons niet vastpinnen op iets waar we nu nog niet aan toe zijn. Het zette ons wel aan het denken."

"Ik heb het eens eerder gezegd dat we altijd open staan voor mensen met een goed plan. Laten we eerlijk zijn, als er morgen iemand komt, een buitenlander, met een goed plan. Wij als directie, rvc en Stak (Stichting Administratiekantoor NEC, red.) zeggen: dat is een goed plan, er is dekking voor vijf jaar. Waarom zouden we dat niet doen?"

Van Schaik ziet dat clubs geen grote stappen kunnen zetten zonder investeringen. "Ik geloof er heilig in dat clubeigenaren er meer en meer gaan komen in het voetbal. Kijk maar naar het internationale voetbal, in Engeland, in Spanje. In Nederland is de top zes van de Eredivisie ook op enige wijze gefinancieerd door iemand als Scheringa, Van Seumeren, een aandelendeal, stadiondeal of vrienden van Feyenoord. Clubs kunnen bijna niet zonder."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws