Liverpool weer dertien punten voor na benauwde zege op stuntploeg Wolverhampton

29-12-2019 19:25
62

Liverpool heeft de voorsprong op nummer twee Leicester City weer vergroot tot dertien punten. Daar was een overwinning op Wolverhampton Wanderers voor nodig. Die kwam er, maar vanzelf ging het niet. Het werd 1-0 op Anfield, waar de VAR de hoofdrol opeiste.

Wolverhampton barst van het zelfvertrouwen na de sensationele 3-2 overwinning op Manchester City van twee dagen geleden en kwam dan ook vol vertrouwen richting Anfield. De ploeg van Nuno Espírito Santo verweerde zich knap, al kreeg Liverpool in eerste instantie de grootste mogelijkheden.

Mohamed Salah miste twee kansen en ook Roberto Firmino had moeten scoren. Liverpool kon vlak voor rust alsnog juichen. Een lange bal van Virgil van Dijk werd door Adam Lallana verlengd en via Sadio Mané in het doel gewerkt. De VAR keek nog of Lallana hands had gemaakt, maar greep niet in. De treffer die Wolverhampton in de blessuretijd maakte werd wél afgekeurd, omdat er sprake zou zijn van buitenspel.

Wolverhampton maakte tot het laatste fluitsignaal aanspraak op een resultaat tegen de Premier League-koploper, maar benutte de kansen niet. Aan de andere kant was Liverpool nauwelijks nog gevaarlijk. The Reds durfden weinig risico te nemen en liepen in de slotfase steeds meer achteruit. Romain Saïss liet in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een grote kans op 1-1 liggen.

Liverpool staat dertien punten voor op Leicester, maar heeft nog een wedstrijd tegen West Ham United tegoed. Wolverhampton blijft op de achtste plaats staan.