'Terechte kritiek' op wedstrijden in Oranje: Ik haalde mijn niveau gewoon niet

'Terechte kritiek' op wedstrijden in Oranje: "Ik haalde mijn niveau gewoon niet"

29-12-2019 20:19
73

Denzel Dumfries wordt als aanvoerder van PSV scherp in de gaten gehouden, maar in het Oranje-shirt ligt de rechtsback misschien wel nóg meer onder een vergrootglas. Na matige interlands tegen Portugal en Duitsland ondervond hij dat aan den lijve.

Dumfries kreeg veel kritiek op zijn optredens, vooral na de verloren Nations League-finale tegen Portugal. "Het was na Portugal voor het eerst dat er veel mensen echt wat op mijn spel aan te merken hadden. Ik schrok er wel van, het maakte me bewust van wat er bij topvoetbal komt kijken", blikt hij terug in gesprek met Voetbal International.

"Na die interland in Portugal had ik ook gelijk vakantie. Lekker dan, op deze manier het seizoen afsluiten. Dat dacht ik toen. Maar de kritiek was wel terecht, hoor, ik haalde mijn niveau gewoon niet. Aan de andere kant is het ook mooi dat mensen kritisch op je zijn, want dan weten ze dat ze meer van je verwachten. Dat je méér kunt dan je hebt laten zien."

De conclusie van Dumfries: "Het is dus beter dat ze kritiek hebben, dan dat ze niks zeggen. Dan denken ze namelijk: Die Dumfries kan toch niet beter."