'Haast onwerkelijke' situatie voor Onana: 'Gevolg is wat Ajax nu presteert'

'Haast onwerkelijke' situatie voor Onana: 'Gevolg is wat Ajax nu presteert'

30-12-2019 08:10 Laatste update: 09:05
60

Andre Onana blikt met een meer dan goed gevoel terug op 2019. Met Ajax leverde de Kameroense doelman een 'haast onwerkelijke' prestatie, zegt hij tegen L'Equipe.

Ajax pakte de dubbel in Nederland en reikte tot de halve finales van de Champions League, waarin Tottenham Hotspur in de dying seconds aan het langste eind trok. "Het was haast onwerkelijk wat wij meemaakten", concludeert Onana in een interview met L'Equipe.

Het succes kwam echter niet uit de lucht vallen, benadrukt de doelman. "Deze groep is zo'n vijf jaar geleden bij elkaar gekomen en speelde in 2017 ook de Europa League-finale. Het grootste deel begon in Jong Ajax. We hebben zowel op als naast het veld een sterke band met elkaar. Het is een beetje als familie, weet je. Wat we nu presteren is daar het gevolg van. We moeten ook de rol van de technische staf benadrukken."

Ook over zijn persoonlijke bijdrage aan de successen van Ajax is Onana dik tevreden. "Voor mij persoonlijk was het ook een goed jaar. Ik heb meer ervaring en ik ben volwassener en bekender geworden."