De Graafschap meldt zich op transfermarkt: Ik ga uit van twee versterkingen

De Graafschap meldt zich op transfermarkt: "Ik ga uit van twee versterkingen"

30-12-2019 08:28
56

De Graafschap gaat in de winterstop de transfermarkt op. In de laatste vijf wedstrijden pakte de Doetinchemse titelpretendent slechts vier punten, waardoor technisch manager Peter Hofstede in actie wil komen.

Hofstede ziet dat De Graafschap te weinig scoort. "Met het vertrek van Youssef El Jebli is er veel scorend vermogen en creativiteit weggevallen. Zijn vervanger Branco van den Boomen is een heel ander type. Hij vult zijn rol als spelverdeler prima in. Maar we scoren te weinig. Op dat vlak willen we ons versterken", vertelt hij aan de Gelderlander.

De Graafschap is op zoek naar een nieuwe vleugelaanvaller én spits. "Ik ga uit van twee versterkingen", aldus Hofstede. "Of we spelers gaan huren? Dat zou kunnen. Of er nog meer spelers vertrekken? Ook dat sluit ik niet uit, al is er voorlopig geen concrete belangstelling."

Hofstede weet uit ervaring dat het in de winterperiode niet makkelijk is om zaken te doen. "Je bent afhankelijk van wat er beschikbaar is, van de mogelijkheden en of spelers zelf ook willen komen. Vorig seizoen duurde het in de Eredivisie lang voordat we de gewenste spits (Charlison Benschop, red.) binnen hadden. Ik hoop dat het nu sneller gaat. Het liefst zijn we in Spanje al compleet."