Oranje Leeuwinnen 'geen eendagsvlieg': Dan ben ik daar heel, heel trots op

Oranje Leeuwinnen 'geen eendagsvlieg': "Dan ben ik daar heel, heel trots op"

30-12-2019 09:25
29

De Oranje Leeuwinnen kunnen terugblikken op een succesvol jaar. Het hoogtepunt voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was het bereiken van de WK-finale in Frankrijk, maar toch kregen de vrouwen met de nodige kritiek te maken.

Wiegman geniet van de prestaties van haar ploeg, die steeds meer aandacht krijgt. "Het gaat natuurlijk om presteren, maar als je ziet dat je zoveel mensen in beweging krijgt en enthousiast maakt, onvoorstelbaar eigenlijk. Daar doe je het ook voor", aldus de bondscoach in een interview met de NOS.

De keerzijde van de aandacht is dat de speelsters flink wat kritiek over zich heen kregen. Sommige 'kenners' kraakten het niveau van de Oranjevrouwen. "Ik wist wel wat de tendens vanuit de media was, maar verder niet. De kritiek was ook prima, dat hoort erbij. Maar voor ons was het alleen belangrijk om aan ons plan vast te houden."

In Frankrijk werd de WK-finale bereikt, waarin topfavoriet Amerika uiteindelijk met 2-0 te sterk was. Ondanks het verlies in de finale kunnen de Oranje Leeuwinnen terugblikken op een goed jaar, en dat stemt de bondscoach tevreden. "Ik vind het nog steeds zo knap. We hebben in 2017 onverwachts het EK gewonnen. We hebben toen gezegd dat we geen eendagsvlieg wilden zijn. Als je dan twee jaar later de WK-finale haalt, met alles wat er in de afgelopen tijd is veranderd in het leven van de speelsters, dan ben ik daar heel, heel trots op."