Ingestort AFAS Stadion nu eindelijk achter de rug: 'Heeft ons geen punten gekost'

Ingestort AFAS Stadion nu eindelijk achter de rug: 'Heeft ons geen punten gekost'

30-12-2019 11:14 Laatste update: 12:54
35

AZ kende een weergaloze eerste seizoenshelft met vele hoogtepunten, maar het seizoen begon dramatisch met het instorten van een deel van het dak in het eigen AFAS Stadion. Nu alle stadion-ellende achter de rug is, kan er worden teruggeblikt.

Trainer Arne Slot denkt dat het probleem en het daarbij behorende uitwijken naar Den Haag uiteindelijk geen punten heeft gekost. "Op dat moment had ik die inschatting nog niet gemaakt. Uiteindelijk is gebleken dat het niet zo héél veel impact heeft gehad. Het heeft ons in ieder geval zo goed als geen punten gekost. Een gelijkspel en een nederlaag, maar je zal nooit weten hoe dat in eigen stadion gegaan zou zijn", blikt hij terug op het YouTube-kanaal van AZ.

Aanvoerder Teun Koopmeiners herinnert het incident zich nog goed. "We waren net klaar met trainen in de hal. We liepen naar binnen. Het was al een stormachtige dag en mijn vriendin stuurde foto's door dat het dak was ingestort. Heel eerlijk heb ik er persoonlijk helemaal niet over nagedacht dat we er niet meer kunnen spelen." Ten slotte complimenteert hij de staf van AZ. "Onwijs veel credits aan de organisatie achter onze spelersgroep die ervoor zorgden dat je je thuis voelde."