'85 wedstrijden bij Ajax en bij 88 goals betrokken, dat kan helemaal niet!'

'85 wedstrijden bij Ajax en bij 88 goals betrokken, dat kan helemaal niet!'

30-12-2019 12:20 Laatste update: 12:59
103

Het jaar 2019 loopt bijna op zijn einde en dus wordt er massaal teruggeblikt op het afgelopen voetbaljaar. De analisten van FOX Sports kijken terug en wijzen de beste speler in de Eredivisie van het afgelopen kalenderjaar aan.

Voor Mario Been bestaat er geen enkele twijfel. "Ik denk dat dat niet moeilijk is, dat is Hakim Ziyech. Hij heeft laten zien in de competitie hoe belangrijk hij is voor Ajax. Ook in de Champions League liet hij het zien en ik denk dat dat het hoogste platform is waar je je kan bewijzen. Dat heeft hij geweldig gedaan." Ronald de Boer sluit zich aan: "Voor zo'n speler kom je naar het stadion, dus Hakim Ziyech."

Voor Kenneth Perez is de tweede seizoenshelft van vorig seizoen genoeg om hem te overtuigen. "2019 is natuurlijk óók de eerste helft van 2019 en Frenkie de Jong is wat mij betreft de allerbeste die in 2019 op de Nederlandse velden heeft rondgelopen." Hans Kraay jr. sluit zich aan bij Been. "Hakim Ziyech, dat zullen heel veel collega's zeggen. De balletjes die hij allemaal op Promes geeft… Hij wil het altijd proberen en als topclubs hem daarop niet nemen, interesseert het hem niet. Dat vind ik leuk", verkondigt hij voor de camera's van FOX Sports.

Waar vrijwel iedereen gaat voor Ziyech of De Jong, is schuift Kees Kwakman een andere Ajacied naar voren. "Ik ben daarin misschien niet helemaal objectief, maar ik kies voor Dusan Tadic, omdat hij een geweldig jaar heeft gehad. We hebben allemaal genoten van Ajax en toch ook wel van hem. Gekomen uit Engeland en het dan zo doen bij Ajax, 85 wedstrijden voor Ajax en bij 88 goals betrokken, dat kan helemaal niet! Daarnaast heeft hij ons doen smullen van zijn hakjes, trucjes, goals en assists. Voor mij is hij de beste speler."