Vilhena ziet reputatie Oranje groeien: 'Hij was dolblij met shirt van Frenkie'

Vilhena ziet reputatie Oranje groeien: 'Hij was dolblij met shirt van Frenkie'

30-12-2019 12:41 Laatste update: 12:45
31

Tonny Vilhena merkt dat het Nederlands elftal weer gigantisch in de lift zit. De in Rusland actieve middenvelder merkt ook in zijn land van arbeid dat er weer met meer waardering gesproken wordt over Oranje.

Vilhena werkt zijn wedstrijden af voor FC Krasnodar en merkt onder zijn teamgenoten dat het Nederlands voetbal weer naam begint te maken in de wereld. "Veel ploeggenoten van mij vonden dat Virgil van Dijk de Gouden Bal had moeten winnen. Ik zelf ook. Lionel Messi is de beste voetballer ter wereld, dat staat buiten kijf. Maar als je kijkt naar vorig seizoen, had Virgil het verdiend 'm te winnen", vertelt hij tegenover Voetbal International.

Wedden

Meer odds

De wederopstanding van Oranje memoreert de oud-Feyenoorder daarnaast aan een leuk anekdote over Yuri Gazinski, zijn ploeggenoot op het middenveld bij Krasnodar. "Hij is Russisch international, een goede speler. Toen ik afgelopen jaar moest melden bij Oranje, vroeg Yuri me een shirt te vragen aan Frenkie de Jong. Hij is echt fan van hem. Dat heb ik voor 'm geregeld. Toen ik het gaf, was hij echt dolblij met dat shirt van Frenkie."