Sparta slaat slag op transfermarkt en kaapt Fortuna-aanvoerder weg uit Sittard

Sparta slaat slag op transfermarkt en kaapt Fortuna-aanvoerder weg uit Sittard

Gepubliceerd: maandag 30 december 2019 om 13:19ma 30-12-2019 om 13:19

Laatste update: maandag 30 december 2019 om 13:39ma 30-12-2019 om 13:39

Sparta Rotterdam heeft vlak voor het openen van de transfermarkt al een grote slag geslagen. De Rotterdammers nemen Mica Pinto over van Fortuna Sittard.

Sparta maakt zelf melding van de transfer op de clubwebsite. Pinto was een vaste waarde in Limburg en droeg de aanvoerdersband bij Fortuna. Technisch manager Henk van Stee is blij met de komst van Pinto. "Het is al langer bekend dat we een extra linksback willen toevoegen aan de selectie. Met Mica halen we een speler binnen die beschikt over een winnaarsmentaliteit die bij Sparta past", vertelt Van Stee over de speler die tot medio 2021 tekent, met een optie op nog een jaar.

De linksback van Fortuna neemt een bak aan ervaring mee naar Het Kasteel. "Daarnaast heeft hij al flink wat ervaring opgedaan, niet alleen in de Eredivisie maar ook in andere competities. Ook heeft hij interlands gespeeld voor Portugal Onder 21." De aanvoerder in Sittard raakte geblesseerd tegen Sparta. "Dat heeft hem twee maanden gekost, maar hij is inmiddels weer fit en klaar om met Sparta op trainingskamp te gaan na de jaarwisseling."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws