Mulder over Zirkzee: 'Selectie voor Oranje realistisch met deze ontwikkeling'

Mulder over Zirkzee: 'Selectie voor Oranje realistisch met deze ontwikkeling'

30-12-2019 13:55
58

Youri Mulder heeft niets dan lof over voor de recente ontwikkelingen rondom Joshua Zirkzee. De analist verheugt zich op de ontwikkelingen van het Bayern München-talent.

Mulder zag de ontwikkelingen al langer aankomen en is blij dat Zirkzee nu de kans krijgt, vertelt hij aan BILD. "Een ongelooflijk verhaal voor die jongen, maar ook voor ons Nederlanders." Mulder doelt op de personele problemen in de voorhoede bij Oranje. "Na de ernstige blessures van onze topscorer Memphis Depay én Donyell Malen, zijn we op zoek naar spitsen voor het eerste elftal. Als Zirkzee zich zo blijft ontwikkelen, wordt het zeker binnenkort een onderwerp."

De Schalke-ster is gefascineerd door Zirkzee en licht de krachten van de achttienjarige spits toe. "Hij heeft een zeer rustige uitstraling. Hij heeft een perfecte hoogte voor een spits (1,93 meter, red.). Daarnaast is hij enorm doelgericht. In Duitsland worden er al vergelijkingen gemaakt met Pierre van Hooijdonk, die qua clubverleden, kapsel en identieke lengte doet denken aan Zirkzee, maar Mulder veegt die vergelijking vakkundig van tafel. "Zirkzee is technisch veel begaafder!"