Sparta bereikt akkoord met Eintracht Frankfurt: Weinigen hadden er vertrouwen in

Sparta bereikt akkoord met Eintracht Frankfurt: "Weinigen hadden er vertrouwen in"

30-12-2019 14:12 Laatste update: 14:24
53

Ragnar Ache verlaat Sparta. Eintracht Frankfurt, de nummer dertien van de Bundesliga, neemt de 21-jarige spits over van de Rotterdammers. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Ache speelt het komende half jaar nog wel voor Sparta.

Godwin Falix, de zaakwaarnemer van Ache, bevestigt de aanstaande transfer. De spits tekent voor vijf jaar. "De clubs zijn eruit. We zijn op dit moment bezig om de laatste puntjes op de i te zetten, dit betreft details rond zijn persoonlijke akkoord", laat Falix weten aan het AD.

De zaakwaarnemer is twee jaar bezig geweest met de overstap van Ache naar Eintracht Frankfurt. "Vanaf het moment dat ik Ragnar begeleid is het ons plan geweest om ervoor te zorgen dat hij deze mooie transfer kon maken. Weinigen hadden er vertrouwen in dat het zou lukken. Ik ben er trots op dat het Ragnar nu toch gelukt is."

Ook FC Utrecht was in de markt voor Ache, die echter de voorkeur geeft aan zijn geboorteland Duitsland. De jeugdinternational zag bovendien het levenslicht in Frankfurt. Door het akkoord met Eintracht Frankfurt houdt Sparta nog wel tot het einde van het seizoen de beschikking over de sterke spits.

Sparta kon afgelopen zomer één miljoen euro voor Ache krijgen en de verwachting is dat de spits nu een stuk meer gaat opbrengen. Ache ligt nog tot 2021 vast bij Sparta. Overigens staan ook Halil Dervisoglu (Brentford) en Lars Veldwijk (club nog onbekend) voor een vertrek uit Rotterdam.