'Mijn doel is nog altijd om bij PSV te slagen, ik ben dankbaar voor alles'

'Mijn doel is nog altijd om bij PSV te slagen, ik ben dankbaar voor alles'

30-12-2019 15:34 Laatste update: 15:40
Eredivisie 37 Reacties

Tijn Daverveld wacht met smart op zijn debuut in de hoofdmacht van PSV, maar heeft het uitstekend naar zijn zin in Eindhoven. De negentienjarige verdediger uit het piepkleine plaatsje Wilbertoord zat tegen PEC Zwolle voor het eerst bij de wedstrijdselectie en weet dat er een belangrijke periode aanbreekt.

De vaste waarde en reserve-aanvoerder van Jong PSV is de trots van zijn geboorteplaats, maar blijft zelf nuchter. "Ik ben daar niet beroemd hoor, want in Wilbertoord kennen we elkaar allemaal. Dat is het mooie aan een dorp, maar ik ben inmiddels ook gewend aan Eindhoven. Mijn vriendin woont hier in de buurt en af en toe ga ik nog naar mijn ouders", vertelt de negentienjarige verdediger in gesprek met de Gelderlander.

Daverveld wist nog niet te debuteren voor het eerste elftal van PSV, maar hij weet wel dat er een nu een belangrijke periode in zijn nog prille loopbaan aanbreekt. "Na elf jaar in de opleiding heb ik natuurlijk een bepaalde basis, maar nu begint het eigenlijk pas echt."

Tijdens het aanstaande trainingskamp van PSV in Qatar kan de jonge verdediger zich bewijzen met het oog op een eventuele contractverlenging. "Ik heb het hier altijd heel goed naar mijn zin gehad en ben dankbaar voor alles wat ik gekregen heb. Mijn doel is nog altijd om bij PSV te slagen, maar dat geldt voor elke speler. Het mooie aan de opleiding hier is dat je ook elders prof kunt worden, als dat toch niet lukt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s