'Barça denkt aan Henry als nieuwe trainer: concurrentie van drie Nederlanders'

'Barça denkt aan Henry als nieuwe trainer: concurrentie van drie Nederlanders'

30-12-2019 15:50
65

FC Barcelona denkt aan aan Thierry Henry als nieuwe trainer voor het seizoen 2020/2021. Althans, dat meldt het Catalaanse Sport. Het lijkt er sterk op dat Ernesto Valverde in de zomer plaats moet maken in Camp Nou en mogelijk wordt Henry dus zijn opvolger.

Volgens Sport is de Fransman in beeld om het stokje van Valverde over te nemen. De Franse oud-voetballer, die drie jaar als speler voor Barcelona uitkwam, is momenteel trainer van het Canadese Montreal Impact en heeft de afgelopen jaren de nodige ervaring als trainer opgedaan - met wisselend succes.

Henry zou in beeld zijn gekomen door zijn uitstekende relatie met technisch directeur Eric Abidal, waarmee hij nog samenspeelde bij Barça. Hij deelde bovendien de kleedkamer met Lionel Messi, Sergio Busquets en Gerard Piqué. Ook het hoge Frankrijk-gehalte in de huidige selectie zou pleiten voor de aanstelling van Henry.

De Spaanse krant stelt dat er maar weinig trainers in aanmerking komen voor de opvolging van Valverde. Omdat Josep Guardiola en Luis Enrique niet haalbaar lijken, blijven er slechts zes kandidaten over volgens de krant: Ronald Koeman, Jordi Cruijff, Marcelo Gallardo, Erik ten Hag, Robert Moreno en Henry.