Frankfurt wilde Ache bij FC Utrecht stallen: 'Van den Brom is laaiend enthousiast'

Frankfurt wilde Ache bij FC Utrecht stallen: 'Van den Brom is laaiend enthousiast'

30-12-2019 18:45
24

Eintracht Frankfurt heeft zeer hoge verwachtingen van Ragnar Ache. Volgens zijn belangenbehartiger Godwin Falix ziet de Bundesliga-club in de spits van Sparta de opvolger van Sebastién Haller, die afgelopen zomer voor veertig miljoen euro verkocht werd aan West Ham United.

"Frankfurt ziet hem echt als de opvolger van Haller", zegt Falix, die de aanstaande transfer van Ache eerder op de dag aankondigde, tegen Voetbal International. De zaakwaarnemer stelt dat het niet veel scheelde of de 21-jarige Duitse jeugdinternational had na de winterstop voor FC Utrecht gespeeld.

Frankfurt wilde Ache nu kopen en hem voor een halfjaar of anderhalf seizoen verhuren aan de Domstedelingen. "John van den Brom is laaiend enthousiast over Ragnar en in Utrecht had hij met betere spelers om zich heen kunnen spelen, een ideale opstap richting de Bundesliga. Daar hebben ook Sparta en FC Utrecht over gesproken, maar uiteindelijk is besloten om nog een half jaar bij Sparta te blijven en dan naar Duitsland te vertrekken."

Falix verwacht dat Ache meteen zijn stempel kan drukken bij Frankfurt. "Buiten Bas Dost hebben ze daar geen echte spits. Ze hebben vooral veel technisch mooie voetballers, maar niet iemand die kan blijven gaan en continu druk blijft zetten. Dat kan Ragnar brengen."

"Eintracht is zijn droomclub. Er was ook interesse van clubs uit de Premier League en de Serie A, maar Ragnar was vastberaden", aldus de belangenbehartiger, die aangeeft dat een verhuur in de zomer een optie kan worden als Ache onverhoopt nog niet in de Duitse plannen voorkomt.