Flick geeft Bayern-verdediger de keuze: 'Hij moet denken aan zijn toekomst'

Flick geeft Bayern-verdediger de keuze: 'Hij moet denken aan zijn toekomst'

30-12-2019 22:43 Laatste update: 22:46
22

Het lijkt erop dat Bayern München afscheid gaat nemen van verdediger Jérôme Boateng. Hij belandde halverwege de eerste seizoenshelft op de bank bij zijn club en heeft moeite zich terug te vechten in de basis. 

Coach Hansi Flick geeft aan dat Boateng over zijn toekomst na moet gaan denken. "Ik kan het goed met Boateng vinden, we praten openlijk over zijn tekortkomingen", geeft Flick aan in gesprek met Kicker. "Als hij niet speelt is hij niet blij, maar hij accepteert het. Jérôme moet een beslissing nemen over zijn toekomst, het is zijn carrière."

Benjamin Pavard is de afgelopen periode actief als centrale verdediger bij Bayern, waardoor de speelkansen voor Boateng niet groot zijn. De Fransman speelde eerder vaak als vleugelverdediger, maar Flick ziet in hem een centrale verdediger. "Hij heeft een groot hart en doet het op elke positie goed", geeft Flick aan. Doordat Pavard nu in het centrum speelt en Joshua Kimmich is doorgeschoven naar het middenveld, gaat Bayern op zoek naar versterking voor de positie als rechterverdediger. "Een extra optie aan de rechterkant zou erg nuttig zijn", laat Flick dan ook weten.