Bale krijgt steun van ploeggenoot: 'Ik praat veel met hem, hou zelf ook van golf'

Bale krijgt steun van ploeggenoot: 'Ik praat veel met hem, hou zelf ook van golf'

Gepubliceerd: maandag 30 december 2019 om 23:44ma 30-12-2019 om 23:44

Thibaut Courtois steunt zijn ploeggenoot Gareth Bale, die dit seizoen al meerdere keren negatief in het nieuws kwam in Spanje. De speler uit Wales zou zijn focus niet bij Real Madrid hebben liggen, maar Courtois weet dat de focus er weldegelijk is.

Eén van de vele kritiekpunten op Bale is het feit dat hij zijn interviews vaak in het Engels doet. "Hij spreekt beter Spaans dan veel mensen denken", laat Courtois weten in gesprek met Marca. "Hij kan prima een interviews in het Spaans kunnen doen. Ik praat veel met hem, hou zelf ook van golf." De doelman spreekt zelf vier talen. "Engels, Nederlands, Spaans en Frans en op school heb ik altijd Duits gestudeerd, dus dat spreek ik ook een beetje."

Courtois twijfelt er niet aan dat Bale alles geeft voor de club. "Gareth doet er alles aan om de wedstrijden te winnen. Ze (de Spaanse media, red.) pakken hem altijd op dezelfde dingen: de taal, golf... Ik zou graag eens zien dat hij een interview in het Spaans doet. Hij spreekt het heel goed en begrijpt het ook, maar hij spreekt liever Engels", sluit Courtois af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws