Krul wil met Oranje naar EK: 'Bij Ajax pakte gekke Frenkie al ballen bij me af'

Krul wil met Oranje naar EK: 'Bij Ajax pakte gekke Frenkie al ballen bij me af'

31-12-2019 07:10
56

Tim Krul hoopt komende zomer met het Nederlands elftal deel te nemen aan het EK. Zijn zware kruisbandblessure is definitief verleden tijd, benadrukt de 31-jarige doelman, die namens Norwich City wekelijks een sterke indruk maakt in de Premier League.

Krul hoopt dat Ronald Koeman hem niet is vergeten. "De bondscoach zal wel gek worden van al die open sollicitaties", gniffelt de Hagenaar in gesprek met De Telegraaf. "Het zou een bonus zijn als ik erbij zit en een overwinning op mezelf betekenen. Niemand behalve ikzelf, weet hoe diep ik ben gegaan om die rotblessure niet alleen te overwinnen, maar ook om er nog eens sterker uit te komen. Met het EK kan ik het hoofdstuk 'kruisband' definitief afsluiten."

Krul werd sinds hij die zware blessure opliep in oktober 2015 niet meer opgeroepen. "Ik was destijds eerste keeper van Oranje, maar nu ben ik mentaal en fysiek veel sterker. Als ik in Kazachstan voor de laatste keer bij het Nederlands elftal heb gezeten, zou dat heel onbevredigend zijn." Hij haalde naar eigen zeggen kracht uit de meningen van mensen die stelden dat zijn carrière over was. "Deelname aan het EK zou een lange neus zijn voor alle mensen die me hebben afgeschreven."

"Ik heb anderhalf jaar gemist, ben 31, maar ik voel me begin twintig", vervolgt Krul, die al het EK 2012 en het WK 2014 meemaakte. "Ik heb met Gini Wijnaldum bij Newcastle gespeeld en bij Ajax de opkomst van Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Justin Kluivert meegemaakt. In Jong Ajax pakte die gekke Frenkie de bal in het eigen strafschopgebied al van mijn voet af om onbevangen naar voren te dribbelen. Met die jongens heb ik een heel goede band."

"Wie weet hebben ze nog iets aan mijn toernooi-ervaring. Hopelijk zien ze in Zeist uiteindelijk ook mijn meerwaarde", besluit Krul zijn 'open sollicitatie'.