Wijnaldum: 'Quincy Promes belde, dan voel je hoe anderen het hebben beleefd'

Wijnaldum: 'Quincy Promes belde, dan voel je hoe anderen het hebben beleefd'

31-12-2019 07:36
12

Georginio Wijnaldum had vorig seizoen een belangrijk aandeel in het Champions League-succes van Liverpool. De 29-jarige middenvelder was met twee treffers de hoofdrolspeler tijdens de sensationele comeback tegen FC Barcelona in de halve finale.

"Ik ben na afloop naar huis gegaan en naast mijn vriendin op de bank gaan zitten. Daar dacht ik: wow, laat dit gevoel nog even duren, laat het niet verdwijnen", zegt Wijnaldum in het Algemeen Dagblad. "Quincy Promes belde en dan voel je hoe andere mensen het hebben beleefd, thuis voor de televisie. Het was waarschijnlijk inderdaad dé wedstrijd van 2019. En de wedstrijd waarover mensen over vele jaren nog zullen praten."

"Die avond leek het alsof ik droomde", vervolgt de Oranje-international. "Ik kon na die wedstrijd niet slapen en ik wílde ook niet slapen. Toen ik destijds naar Liverpool ging, wilden we de club weer brengen waar die volgens velen hoorde te staan. Dat is met het winnen van deze prijzen gelukt", doelt hij naast de Champions League op het WK voor clubs.

De formatie van manager Jürgen Klopp rekende in de finale van het miljardenbal af met Tottenham Hotspur (2-0), maar een spektakelstuk werd dat niet. "Ik had daar in Madrid eigenlijk ook wel tegen Ajax willen spelen. Ik ken die jongens allemaal, dat was leuk geweest."

In Liverpool dromen de fans inmiddels van de landstitel, maar Wijnaldum wil niet kiezen. "De Champions League wilde ik heel graag een keer winnen. Nu dat is gebeurd, wil ik dat juist vaker. Neem nou Real Madrid: drie keer op rij pakten ze die prijs. Schitterend toch? We hebben gezien wat het allemaal deed met deze stad."