Janssen 'mateloos populair': 'Als hij niet speelt, roept het publiek om hem'

Janssen 'mateloos populair': 'Als hij niet speelt, roept het publiek om hem'

31-12-2019 08:48
32

Mede dankzij Vincent Janssen is Monterrey voor het eerst in jaren weer kampioen van Mexico. De 25-jarige Nederlandse spits benutte zelf de eerste penalty tijdens de beslissende strafschoppenreeks tegen Club América in het Aztekenstadion in Mexico-Stad.

"Ik heb er nog nooit één gemist in mijn carrière. Dus toen deze kans kwam, twijfelde ik geen moment en wilde ik het doen", stelt Janssen, die in totaal 21 keer aanlegde vanaf elf meter, in De Telegraaf. Mede door zijn goal is Monterrey voor het eerst sinds 2010 landskampioen. "Als je weet hoe hard we hiervoor hebben gevochten, dan is dit zo verdiend."

De zeventienvoudig Oranje-international heeft zich bij de Rayados in korte tijd ontpopt tot publiekslieveling. Hij verwierf bovendien de bijnaam 'El Toro', de stier, vanwege zijn werk- en vechtlust. "Als hij niet speelt, begint het publiek om hem te roepen. Vaak wordt daar dan gehoor aan gegeven. Dan komt hij in het veld en gebeurt er altijd wel wat", vertelt Hans Westerhof, zelf jarenlang werkzaam in Mexico. "Vincent is echt mateloos populair in Monterrey."

Janssen is zelf ook gelukkig bij Monterrey na zijn mislukte Premier League-avontuur bij Tottenham Hotspur. De oud-speler van AZ ziet zichzelf nog jaren bij de club spelen. "Ja, zeker."