Boateng knapt af op voetbal: 'Ze zijn alleen bezig met PlayStation en Instagram'

Boateng knapt af op voetbal: 'Ze zijn alleen bezig met PlayStation en Instagram'

31-12-2019 10:16
54

Kevin-Prince Boateng geniet steeds minder van het spelletje. De 32-jarige aanvaller van Fiorentina heeft de voetballerij in negatief opzicht zien veranderen, vertelt hij in een uitgebreid interview met BILD.

"Spelers zijn getallen. Als je niet doet wat er van je verwacht wordt, word je vervangen. Er is geen loyaliteit meer, het is triest", aldus Boateng. "Je zou een ​​enquête moeten houden om erachter te komen welke voetballers het nog leuk vinden om te trainen en te spelen. De druk is enorm en veroorzaakt depressies. Er zijn momenten dat ik plezier heb in het spelletje, maar er zijn ook momenten waarop dat niet het geval is."

De voormalig Ghanees international staat zelf te boek als clubhopper. Hij debuteerde bij Hertha BSC en speelde daarna in Engeland (Tottenham Hotspur, Portsmouth), Duitsland (Borussia Dortmund, Schalke 04, Eintracht Frankfurt), Italië (AC Milan, Sassuolo) en Spanje (Las Palmas en Barcelona). Afgelopen zomer streek hij neer bij Fiorentina.

De routinier ziet dat de nieuwe generatie er een andere levensstijl op nahoudt. "Ze doen te weinig met hun talent. En ik kan het weten, want ik heb het meerdere keren vergooid. Sommige jongens rijden op hun negentiende rond in een Mercedes en zijn al zó getalenteerd, dat ze niets meer doen om beter te worden. Geen extra trainingen, niets."

"Ze zijn alleen bezig met hun PlayStation en hun Instagram-account. Ze zijn de laatsten die aankomen op de training en de eersten die weer vertrekken. Ik denk echt dat de voetballerij veranderd is, zoals de maatschappij dat ook is", besluit Boateng.